5
June
2008

Kokemuksia Elisan matkapuhelinasiakkaana 00:14 on Thursday

Vaihdoin muutamia viikkoja sitten puhelinliittymäni Elisaan, mutta tulevana perjantaina aion kävellä Soneran tiskille ja vaihtaa takaisin vanhaan operaattoriini. Tällä reilun kuukauden kokemuksella Elisan “palveluista” en voi suositella Elisaa kenellekkään.

Itse asiassa suosittelen joka ikistä Elisan asiakasta kokeilemaan jotakin muuta operaattoria. Normaalitilanteessa puhelimen on nimittäin tarkoitus toimia. Kaikkien operaattoreiden peruspalvelutasoon eivät kuulu alinomaa katkeilevat puhelut, myöhässä saapuvat tekstiviestit tai asiakaspalvelu, joka vian korjaamista pyydettäessä kytkee palvelusi pois päältä.

Sitä haluaisi kuvitella, että kahden kännykkäliittymän ja yhden internet-liittymän laskutustietojen siirtäminen yritykselle, sekä kännykkäliittymien palveluiden uusiminen olisi melko triviaali toimenpide matkapuhelinoperaattorin ansioituneelle yritysasiakaspalvelijalle. Nämä kolme operaatiota ovat kuitenkin tähän mennessä vaatineet:

 • Puolen tunnin käynnin asiakaspalvelussa, missä kaiken luvattiin olevan kunnossa, kunnes viikon päästä paljastui, ettei yhtäkään asiaa oltu tehty kuten kirjallisesti sovittiin
 • Yhteensä viisi tuntia puhelinsoittoja eri puhelinpalvelunumeroihin, jotta sovitut palvelut saatiin toimimaan ja kertaalleen palvelutiskillä jo korjatut laskutusosoitteet saatiin muutettua vastaamaan tulostettua ja allekirjoitettua sopimuspaperia
 • Rutosti oma-aloitteista selvitystyötä ja korjaa-se-itse henkeä (FYI: toimivat mobiilinettiasetukset Elisan liittymään ja Nokia 6300 -puhelimeen saa Opera-selaimen sivuilta…)

Lopputuloksena on kännykkäliittymä, jossa:

 • Tekstiviestit saapuvat välillä viiveellä, toisinaan tunteja myöhässä
 • Puhelut eivät mene aina läpi tai numerooni ei saada yhteyttä vaikka puhelin näyttää täyttä kenttää
 • Kuuluvuus on useimmiten todella huono
 • Data-yhteys muodostuu korkeintaan yhden kerran kolmesta
 • Toimimaan saatu data-yhteys katkeaa yleensä 1-10 minuutin sisällä

Mitään näistä ongelmista ei ollut 6 viikkoa sitten, eikä niitä edeltävinä kymmenenä vuonna, kun olin TeliaSoneran asiakkaana.

Terve menoa Elisa.

7 Responses to “Kokemuksia Elisan matkapuhelinasiakkaana”

  Comments:

 1. PA Says:

  Huh, tiukkaa settiä. Minulla oli Elisa työn kautta käytössä viime vuoden ja toimi ongelmitta. Ironisesti päivän lehti tietää kertoa, että Elisan laskutus palautui normaaliksi.

  http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Elisan+laskutus+palautui+normaaliksi/1135236924530

 2. Tavoittelemanne numero Says:

  Eräs 1200 käyttäjän yritys valitti aivan samaa Sonerasta vastikään vaihdettuaan. Hieman arveluttaa, koska oma työliittymä ehkä vaihtumassa myös Elisaan..

 3. Niko Says:

  Joo.. tänään meni 45 minuuttia palvelupisteessä, että saatiin numerot siirrettyä Soneralle. Tosin nythän on muitakin syitä vaihtaa Soneraan. ;)

 4. Peppe-setä Says:

  Luotettava taho kertoi, että Sulakekin siirtyy Elisasta Soneraan… tai siis on siirtynyt jo. Coincidental?

 5. Niko Says:

  On se kumma kun Elisa ei saa edes omistamaansa yritystä asiakkaakseen. ;)

 6. Ai soneraan Says:

  Harkitkaa vielä… Itse ollut soneran asiakkaana alkuajoista saakka eli vuosia. Hyvin on pelannut, mutta viime aikoina (vuosi, kaks) mennyt surkeaksi tämä sonera. Tänään irtisanoin kestoetu sopimuksen ja pääsen vaihtamaan operaattoria numeron säilyessä. No muutama perusteltu fakta miksi sonerasta pois:

  • Ei todellakaan kilpailukykyisiä hintoja, vertaa ja katso… aina kalleimmassa päässä!
  • Jatkuvia ongelmia nettisivuilla (omien sivujen käyttö, kirjautumiset)
  • Edut huonontuneet kokoajan. Esim: ennen txt 5kpl/pv. ilmaiseksi netin kautta, nyt 20kpl/kk.
  • Palvelunumeroon soittaminen MAKSAA pvm/ppm.!
  • Ja jonot… tänään reilu 7 minuuttia! Parhaimmillaan yli 10min.

  Että tässä vain muutama esimerkki. Toki jokainen tekee ratkaisunsa ja kaikille varmasti löytyy se “paras”, mutta mulle se ei todellakaan ole enään sonera!

 7. Niko Says:

  Suurin piirtein samoista syistä itsekin lähdin pois Soneralta. Vaan kuinkas kävikään, jouduin Elisan kanssa ojasta allikkoon:

  • Puhelinlasku nousi 15%
  • Yhtä huonot, ellei jopa huonommat “omat sivut”
  • 45 minuutin jonot palvelupuhelimeen – siihen verrattuna 7 minuutin jonotus on juhlaa…

  Ja suurimpana ongelmana tosiaan äärimmäisen epäluotettavat yhteydet. Ei halvallakaan liittymällä tee mitään jos ei voi puhua.