13
September
2007

Digi-tv hidastanut Welhon yhteyksiä? 10:40 on Thursday

Käytetäänpä blogia välillä gallup-välineenä:

Itselläni on kotona Welhon nettiyhteys, jonka nopeus on mystisesti digi-tv-aikakaudelle siirtymisen myötä tippunut noin 90%. Yhteys myös “jumittuu” muutaman kerran tunnissa noin 3 minuutiksi. Lisäksi kuulin, että päivä digi-tv:seen siirtymisen jälkeen kaverini digiboksi ilmoittaa joka toisella käynnistyskerralla signaalin olevan hukassa. Maallikko päättelisi tästä, että Welholla ei kaista riitä palvelujen tarjoamiseen.

Löytyykö lukijakunnasta ketään, jolla olisi samankaltaisia kokemuksia parilta viime viikolta?

8 Responses to “Digi-tv hidastanut Welhon yhteyksiä?”

  Comments:

 1. duvin Says:

  Täällä krunikassa puksuttaa edelleen täysillä se 10Mbit welho pro. Boksillakaan ei ole ollut valittamista.

 2. Eero Says:

  Nyt on taas viime ajat toiminut suht ok. Yhteys kyllä välillä jäätyy ihan täydellisesti, mutta sitä on tapahtunut aina silloin tällöin aiemminkin, eikä ehkä ihan noin usein kuin sinuklla.

 3. Petri Says:

  Hakaniemessä on sama ongelma. Yhteyden pätkiminen on säännöllistä, vaikka modeemin valojen perusteella yhteyden pitäisi toimia. Kaiken “aloitus” kestää pidempään, esim. sivujen lataamisen aloitus on hidasta. Kun päästään vauhtiin, niin nopeus on suht koht normaali.

 4. Marjut Says:

  Tutulta kuulostaa, liiankin tutulta.

 5. Taneli Says:

  Njuu, viimeisen viikon aikana ainakin on ollut ihme pätkimistä. En ole kummemmin asiaan paneutunut, mutta tuo Eeron mainitsema jäätyminen vaikuttaa samalta ongelmalta. Meillä Vuosaaressa sitä ei ole esiintynyt aikaisemmin. Eikä nyt sentään useampaa kertaa tunnissa, mutta ehkä kerran tai pari illassa. Toivottavasti vika korjaantuu pian.

 6. Janne Says:

  Nope. Jos jotain, se on nopeutunut viime aikoina – Suomen sisällä 11Mbps downlink on melkeinpä tavallista. Satunnaisia katkoja tosin sattuu.

  (Paikkana on siis kaakkois-Espoo.)

  Eikös Welho sitäpaitsi jaa vielä analogiasignaalia ihan normaalisti jonkin aikaa?

 7. Niko Says:

  Welho lähettää analogista signaalia juu. Pähkäiltiin, että voisiko se vaikuttaa kun ihmiset on ehkä kytkeneet digibokseja seinään entistä tiuhempaan. HTV:n huolto-welhot kun joskus sanoivat, että “naapurin omat kaapeliviritykset voivat vaikuttaa koko talon verkkoon”. Eli jotenkin se signaalin vahvuus on koko käytön summa, ilmeisesti… Näitä on hyvä arvailla kun ei mitään mistään tiedä. :)

 8. Niko Says:

  Oh well. Lähes puolen tunnin puhelu Welhon tukeen tuntuu ratkaisseen asian. Vaikka tuki oli täysin vakuuttunut “wlan-purkkini” (Airport Express) olevan rikki, viime tinkaan tuli asiakaspalvelun mieleen ehdottaa wlan-kanavan vaihtoa. Ja avot, sehän tepsi.

  Melko tyhmä olo siinä tuli, ei siitä nimittäin tainnut olla kahtakaan viikkoa kun samalla konstilla saimme työhuoneen netin pätkimisen windows-koneissa loppumaan. Mutta eipä silti tullut mieleen.

  Mäkille saa Air Traffic Control nimisen Dashboard Widgetin, jolla naapurien wlan kanavat selviävät. Sieltä sitten etsimään joku käyttämätön kanavanumero ja oman wlanin voi virittää “tyhjälle” kanavalle.