29
November
2006

Palkka.fi – WTF? 23:05 on Wednesday

Palkka.fi, pientyönantajan apuväline palkanmaksuun, piti julkaista jo syksyllä 2005. Odotin palvelua innolla, sitten vähemmän innolla, sitten unohdin sen ja nyt se sitten on täällä.

Eurot

Epäsäännöllisenä palkanmaksajana sitä helposti pääsee unohtumaan mikä olikaan sotu-maksujen prosentti tänä vuonna ja millä 70-lukulaisella koodikielellä pankkisiirron viesti pitikään kirjoittaa. Ajattelin, että palkka.fi laskee nämä puolestani ja huolekseni jää enää maksun hyväksyminen verkkopankissa.

Vaan on se kumma miten tästä yksinkertaisesta, joskin aikaa vievästä asiasta on saatu järisyttävästi monimutkaisempi kaiken nippelitiedon paljastavan käyttöliittymän ja kattavan, mutta asiaan perehtymätöntä lähinnä sekoittavan ohjeistuksen avulla.

Hulluus lähtee käyntiin jo 24h(!) kestävän tunnustenluontiprosessin alussa. Salasanajärjestelmä on tehty niin, että salasanoja on kolme erilaista. On odottessa generoitava kertakäyttösalasanojen lista, joka pitää hyväksyä listan reunassa olevalla koodilla (mikä ei todellakaan ollut itsestäänselvää). Eksoottisin näistä salasanoista koostuu neljästä neljän merkin sarjasta. Onkohan tässä ollut speksinä luoda järjestelmä jolla varmistetaan, että ihmisten kirjoittavat salasanan sille perinteiselle tietoturvan kompastuskivelle, post-it lapulle.

Itse palvelun käyttö loppui kahdeksan kahden ruudun mittaista sivua käsittävään lomakkeeseen, jolla syötetään palkansaajan tiedot. Viimeiset 10 vuotta olen pärjännyt hienosti palkansaajan nimellä ja SOTUlla. Ja taidanpa pärjätä seuraavatkin kymmenen.

Comments are closed.