19
October
2006

Emin viraalikampanja 08:28 on Thursday

On hienoa, että Emi sai aikaiseksi varsin onnistuneen “viraalikampanjan”, jossa voittajalle jaettin 100 kappaletta vapaavalintaisia Emin julkaisemia äänitteitä.

Ihan niin hienoa ei ollut kamppiksen tekninen toteutus.

Ensinnäkin, hiukan yllätyksekseni rupesin saamaan Emiltä mainospostia. Olen tavallisesti erittäin tarkka valitessani mihin ruutuun rastin laitan jotta välttyisin mainoksilta, enkä muista suostuneeni Emin mainostuksen kohteeksi.

Toiseksi, kun klikkasin “poistu listalta” linkkiä, sain sivun, jossa kehottiin varmistamaan poistuminen klikkaamalla sähköpostiin lähetettyä linkkiä. Linkkiä ei tietenkään kuulunut.

Tai kuului sittenkin. Noin puolen päivän päästä sain sähköpostin otsikolla confirm 8ed8404f154cc6a41a7cb4f4115ba5a9ecee2970. Lähettäjänä tietenkin emi-request@mailman.music.fi ja koko viesti englanniksi, parhaalla nörttislangilla.

Klikkasin varmistuslinkkiä, vaan serveri ei vastannut. Klikkasin uudelleen myöhemmin ja serveri antoi virheilmoituksen. Luulette tietenkin, että nyt ollaan jo pohjalukemissa, mutta väärässä olette: jopa virheilmoitus oli onnistuttu kädettämään niin, että weppisivun sijaan ruudulle lävähti virheilmoituksen HTML-koodi.

Eiiikä siinä vielä kaikki. Päivän myöhemmin sain viestin tuntemattomalta Minnalta, jossa vastaanottajana oli emi@mailman.music.fi, otsikkona tuttu [Emi] confirm a0892577dd92a9ab85b0ef8d2b09ce6b90de13cf ja viestin sisältönä Minnan saama varmistusviesti, jonka perässä luki Done.

Taitaisi Emillä olla tilausta atk-konsultille.

Comments are closed.