17
October
2006

Jaksan haluan 23:04 on Tuesday

Sanojen jaksa ja halua merkitys tuntuu kääntyneen Helsingin murteessa ylösalaisin. Kun kotona olo tuntuu mukavimmalta eikä seuraelämä haluta, sitä sanotaan että “en mä jaksa lähtee leffaan”. Kun ei jaksa nähdä vaivaa, sanotaan että “en mä haluu opetella mitään turhaa AJAXia”.

Kun ei halua, mutta sanoo ettei jaksa, ei asiaa tarvitse sanoa suoraan. Sanoja menee siitä mistä aita on matalin ja kuulija kuitenkin tietää mistä on kyse, korkeintaan ärsyyntyy hiukan.

Kun laiskottaa, mutta sanoo ettei halua, voi vaivannäön kuitata näennäisesti tiukalla päätöksellä. Asiasta ei enää keskustella ja jatkuvaa ali-suorittamista häiritsevän uuden oppimisen voi taas välttää.

One Response to “Jaksan haluan”

    Comments:

  1. Janne Jalkanen Says:

    Well said!