4
September
2006

Takseista ja navigaattoreista 11:33 on Monday

Kuinka ollakaan Marjut kirjoitti juuri samasta aiheesta joka itselleni tuli mieleen lauantaiyönä lentokentältä kotiin palatessani. Kauhulla seurasin miten taksi seilasi yli kaistaviivojen ja tien reunaviivan ja keltaisten viivojen kuskin rämplätessä GPS-navigaattoriaan.

Käyttöliittymä näytti kyllä ihan mietityltä, joskin designissä oli otettu mallia komentorivipäätteistä. Kuskilla oli ratin tietämillä jokin kikotin, jonka avulla navigaattorin valikoissa oli mahdollista liikkua käsiä ratista irroittamatta. Osoite kirjoitettiin merkki kerrallaan, mutta laite osasi poistaa käytöstä kirjaimet, joista olisi muodostunut Helsingissä tuntemattomia kadunnimiä. Kotikatuni 14-kirjaiminen nimi löytyi viisi kirjainta kirjoittamalla.

Jotain mätää tässäkin laitteessa oli, koska puolen tunnin matkalle mahtui yksi laitteen uudelleenkäynnistys. Se olikin ainut hetki kun auto pysyi tukevasti omalla kaistallaan.


Lomamatkalla sain myös omakohtaista kokemusta navigaattorin käytöstä. Vuokra-auton hintaan sisältyi Garminin GPS-laite, joka oli muutaman minuutin totuttelun jälkeen varsin helppokäyttöinen. Yllättävä vaaratekijä muodostuikin käyttöliittymän kanssa tappelemisen sijaan laitteen telineestä, joka oli tarkoitus kiinnittää imukupilla tuulilasiin. Espanjan kuumuudessa imukuppi ei nimittäin pysynyt lasissa kiinni, ei millään. Vuoristoteiden kaarteissa GPS muuttui ympäri auton etuosaa sinkoilevaksi parinsadan gramman muovimötikäksi. Kuten arvata saattaa, ei irrallaan pyörivästä näytöstä ollut navigoinnissa juurikaan apua. Europcarin vastaanottovirkailijan mielestä laite oli silti koko vuokrahinnan arvoinen, eikä alennusta herunut.

Comments are closed.