11
August
2006

EuroGEL-konferenssi 1. syyskuuta 09:19 on Friday

Käyttö-, käyttäjä-, asiakas- ja mikälienee-kokemukset ovat olennainen osa yrityksen mielikuvaa, tuotti yritys sitten fyysisiä tuotteita tai palveluita. Asiakasta ei hetkauta onko jokaisen esitteen punainen väri varmasti PMS 186C, jos tuote ei toimi ja asiakaspalvelu tökkii. Järjestelmällinen pyrkimys hyvien kokemusten tuottamiseen on brändäystä parhaimmillaan.

EuroGEL on konferenssi, jonka tarkoitus on esitellä ja tutkia Hyviä Kokemuksia ja ihmisiä näiden kokemusten takana. Puhumassa ja esittelemässä tekemisiään on innovatiivisia bisneshenkilöitä, suunnittelijoita ja taiteilijoita. Itselleni kiinnostavimmilta vaikuttavat David McQuillen, joka vastaa Credit Suissen asiakaskokemuksesta, tanskalaisen Center for Public Space Research yksikön johtaja Jan Gehl, Wikipedian perustaja Jimmy Wales, Max Gadney, Head of Design & Audience Insight BBC Newsillä ja kuuleman mukaan äärimmäisen karismaattinen Danish Design Centren puheenjohtaja Steffen Gulmann.

EuroGEListä ei ole tarkoitus lähteä kotiin kymmenen kohdan vinkkivihko takataskussa, vaan konferenssin tavoite on herättää ajattelemaan Hyviä Kokemuksia suhteessa omaan työhön.

Konferenssi pidetään Kööpenhaminassa perjantaina 1.9. ja viimeinen rekisteröitymispäivä on tiistai 29.8. Hinta on noin 650 euroa ($840) ja useamman tiketin ostajalle on tiedossa halvennusta.

Ja minähän hehkutan tätä silkasta innostuksesta sekä häpeästä etten itse pääse paikalle. :/

Comments are closed.