25
July
2006

Uusi Veikkaus.fi 22:54 on Tuesday

Ainakin minulle satunnaisveikkaajana uusi, siis.

Saitti on hieno, nopealla mulkaisulla paljon selkeämpi ja helpompi kuin vanha. Lotto-sivulla voi helposti vaihtaa pelitavan normaalista haravaan tai järjestelmään. Harava… järjestelmä… tutunkuuloisia termejä, mutta enpä ole ikinä selvittänyt mitä ne tarkoittavat. Onneksi on uusi, käytettävämpi veikkaus.fi ja siellä Lotto-pelin kattavat ohjeet (joita tosin etsin aika kauan ennen linkin löytymistä yläreunan tuntumasta).

Ohjesivu näyttää niin pitkältä, että tästä jos mistä selviää haravan arvoitus. Alkumetreillä on turhan web 1.0 lause: Yksityiskohtaiset peliohjeet Loton eri pelitavoille löytyvät alla olevista linkeistä. Alla olevat linkit siirtyvät sivulla eteenpäin.

Mutta ei. Jokaisen pelitavan yksityiskohtaisessa ohjeessa kerrotaan, että numeroita valitaan klikkaamalla, kuinka monta numeroa voit valita, mitä tehdään kun numerot on valittu, mitä sitten tapahtuu, miten maksetaan, jne. Sama litania erikseen jokaiselle pelitavalle. Mistään ei kuitenkaan löydy selitystä sille, miksi 7 normaalia numeroa maksaa 0,70 euroa, 8 järjestelmänumeroa maksaa 5,60€, 11 järjestelmänumeroa 231,00€ (!!), mutta 12 haravaa “vain” 42,00 euroa.

One Response to “Uusi Veikkaus.fi”

    Comments:

  1. joopes Says:

    Selitys on tilastomatematiikassa, järjestelmässä kaikki “oikeat” arvotut numerot 100% painotuksella reaaleja, kun taas haravassa vai osa riveistä on reaaleja. Lisäksi järjestelmän pikkuvoittojen kertoimet ovat huomattavasti suurempia kuin haravassa. Haravan ja järjestelmän suhteet muuten on laskettu promillen osan tarkkuudella oikein.