6
March
2006

Paremmat puitteet 09:17 on Monday

Pienenä halusin arkkitehdiksi, koska isäkin oli. Onneksi minusta ei tullut arkkitehtiä, eikä varsinkaan rakennuspäällikköä. Nimittäin siinä ammatissa työnkulkuni olisi todennäköisesti seuraava: ensin Googlettaisin netistä erilaisia CAD-ohjelmia. Jokaista ohjelmaa pitäisi testata ja evaluoida mahdollisimman tarkasti. Näin tietäisin millä ohjelmalla rakennustelineiden rakenne kannattaa suunnitella. Suunnitelman valmistuttua voitaisiin rakennustelineet rakentaa valmiiksi tulevan talon ympärille, jolloin itse taloa rakentaessa säästyttäisiin ylimääräiseltä työltä, joka ei suoraan nopeuta talon valmistumista. Rakennustelineiden pystyttämisen jälkeen olisi hyvä aloittaa perustusten valaminen. Tai ei sittenkään, vaan ensin kannattaisi perinpohjaisesti evaluoida erilaisia välineitä, joilla valaminen sujuisi niin tehokkaasti kuin mahdollista. Ja niin edelleen.

Kun tällainen loputtomasti alkupäästä laajeneva prosessi alkaa tuntua liian hankalalta ja isolta palalta haukata, ratkaisu on tietysti “istua alas, miettiä perin juurin mitäs tässä oikeen ollaankaan tekemässä, ja suunnitella oikein tarkasti mistä lähdetään liikkeelle!”

Toivottavasti en ole ainut, jonka päivät tuntuvat toisinaan valuvan hukkaan tällaisia loputtomia puitteita rakentaessa.

Lisää aihetta sivuten kirjoituksissa Pillar management ja Enter the loop of confidence. Paremmat puitteet eivät tuo itseluottamusta — kun luottaa itseensä, ei tarvitse puitteita.

2 Responses to “Paremmat puitteet”

  Comments:

 1. Jasmo Says:

  Ei ehkä varsinaisesti liity tähän postaukseen tämä kommentti, mutta en ole ennenkään sen antanut estää itseäni..

  Kun me jeesustelemme blogeissamme käytettävyydestä, ohjelmistojen bugeista, huonosta suunnittelusta maalla, merellä ja ilmassa, ei tule ajatelleeksi, että jokainen tehty työ, olipa tuloksen tuote tai jokin muu hyödyke, on aina kompromissi. Kenelläkään ei ole varaa maksaa kuluja, joita oppikirjaversiot edellyttäisivät. Kukaan ei edes halua ‘täydellisiä’ tuloksia.

  Uskon että perfektionisteilla on vaikeaa työelämässä.

 2. Niko Says:

  Joidenkin puritaanien vastustuksesta huolimatta mua kyllä kiehtoo aika lailla tämä 37 Signalsin Getting Real mentaliteetti. Vähän semmosta anarkistista “heittäkää oppikirjoilla vesilintua” meininkiä, missä tärkeämpää on saada asioita aikaiseksi kuin tehdä ne oppikirjan mukaan. Just enough is more.