14
February
2006

Tänään intternetissä, osa 2 22:48 on Tuesday

I’m in a ranting mood (tuota voi hyräillä Delroy Wilsonin kappaleen mukana). Taas. Internet vaan tuppaa antamaan aihetta valittamiseen kun isot yritykset (Luottokunta) ja vähän pienemmät (Varimport) dorkailevat.

Noin viidessä kerroksessa läppärini näyttöä koristavat sormenjäljet ja sormenjälkien poispyyhkimisjäljet alkoivat sapettamaan niin rutosti, että päätin tilata puhdistusainetta. Kunnon mäkkikäyttäjä menee ensimmäisenä Apple Storeen ja sieltä löytyikin todella tehokkaan kuuloisia polymeerejä sisältävä perhepakkaus iClean-geeliä. Apple Storen ongelmana kuitenkin on, ettei sieltä tilattujen tuotteiden arvonlisäveroa voi vähentää yrityksen verotuksessa. Tarkan markan vartijana googletin suomalaisia vaihtoehtoja ja tuotettahan löytyikin Varimportin nettikaupasta samaan hintaan (miinus alv).

Varimportin epäilyttävän oloinen suojaamaton tilausprosessi päätyi sivulle, jolla “Varimport Oy kiittää tilauksestani”. Puuttuvien kuvien paikalla komeilevat kysymysmerkit eivät suoranaisesti lisänneet sivun uskottavuutta. Sain kuitenkin Verified by Visa logosta puhtia ja klikkasin erikoisesti nimettyä “Siirry maksamiseen” -nappia.

Ja odotin.

Ja odotin.

Tuijotin epäuskoisena osoitepalkissa näkyvää osoitetta, https://dmp.luottokunta.fi/pm/servlet/Payment, mutta sivu ei vaan latautunut. Loppujen lopuksi selaimeni ilmoitti, ettei kyseiseen serveriin saada yhteyttä.

Priceless. Kirjaimellisesti, kun en saanut tuotettakaan tilattua.

Päivitys: Sain 25 euron tilauksestani sähköpostia Varimportista, jossa ystävällisesti kyseltiin oliko minulla ongelmia maksamisen kanssa kun tilaus oli jäänyt kesken. Jälkihoito siis ainakin toimii. Ihmettelen vain kuinka hyödyllinen tämä “myyntiä tehostava” weppikauppa on jos tilauksia joudutaan käsin setvimään jälkeenpäin.

3 Responses to “Tänään intternetissä, osa 2”

  Comments:

 1. Marko Says:

  Otamme omassa softakaupassamme vastaan maksuja Luottokunnan, PayPalin ja Verisignin kautta. Näistä PayPal ja Verisign ovat koko ajan olleet täysin ongelmattomia, kun taas Luottokunnan digitaalisen maksupäätteen kanssa on ollut outoja ongelmia tämän tästä. Anyway, Apple Storella on suomalainen Y-tunnus (1595017-2) ja ostoksista pidätetään suomalainen alv 22%, joten vähennykset sujuvat ihan normaalisti. Alv-velvollisena voit jopa ostoskohtaisesti sopia, että maksat alvit itse suomessa verottajalle, jolloin Apple perii vain verottoman hinnan (tämä lienee tosin säädön arvoista vain isompien ostoksien yhteydessä, jos silloinkaan).

 2. Niko Says:

  No pitääpä kysellä kirjanpitäjältä vielä osviittaa. Applen sopimusehdot sanovat kohdassa 4.2 jotta Apple Store -sivuston kautta ei voida tehdä yhteisön sisäisiä ostoja ja kun olen osakeyhtiön kanssa tottunut, että alvit vähennetään myytäessä, ei mieleeni tullut mahdollisuutta vähentää niitä jälkeenpäin.

  Puhelimessa Apple Storen kanssa säätämällä alviton tilaus kyllä onnistuu, mutta se on han-ka-laa. Viimeksi siihen meni kolme päivää ja lukuisia puheluita asiakaspalvelijoille, joista kukaan ei tiennyt mitä edellinen oli sanonut…

 3. Milan Kolarovic Says:

  I confirm, hirveätä säätöä toi Apple Storen kanssa asioiminen. Parempi tosiaankin yritysostoissa vain maksaa se alv 22% suoraan ja vähentää se sitten kirjanpidossa normaaliin tapaan, kuten Marko tuossa ylhäällä selitti (kiitos vaan Markolle, puit lauseeksi sen mitä Apple Storen neiti ei osannut sanoa ½ tunnin keskustelunkaan aikana).