29
November
2005

Ajanhukkaa 18:04 on Tuesday

Hyvä Niko Nyman
Onko tililläsi vanhentuvia pisteitä?

Näin minua lähestyy Finnair, jolla ei taida olla tajua asiakkaidensa ajan kunnioittamisesta.

Pitäisi olla. Nähkääs nythän on näin, että yritys näyttäytyy asiakkaalle ikäänkuin henkilönä. Kalliit mainostoimistokonsultitkin ovat sen varmasti Finnairille kertoneet yrityksen brandipersoonaa miettiessään.

Henkilö nimeltä Finnair siis lähestyi minua kysymyksellä vanhentuvista pisteistä ja perään kehotuksella mennä Finnairin saitille selvittämään asiaa. Siis mennä kysymään Finnairilta. Jakomielitautista. Mitä hiiwattia te minulta kysytte jotain minkä vain te tiedätte? Miksette kerro suoraan kun teiltä pitää kuitenkin kysyä? Juoksuttaa nyt asiakkaitaan tuolla tavalla.

Ehkä “persoonan” “jalkautus” on epäonnistunut, mene ja tiedä. Mutta sen tiedän, että asiakkaan ajan hukkaaminen, jopa vain näennäisesti, on huonoa bisnestä.

One Response to “Ajanhukkaa”

    Links from my other posts:

  1. /personal » Blog Archive » Businesses: Use my information to my benefit. Please.